1970 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Öğretmenliği bölümlerinde okudu. Yörünge, Belde, Ülke, İkindi Yazıları, Hece, Tezkire gibi yayınlarda yazdı. Hak-iş Basın danışmanlığı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, Başbakanlık müşavirliği, Başbakan Başmüşavirliği ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. 25 ve 26. Dönemlerde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ve NATO PA Üyeliklerinde bulundu. TBMM Filistin ve Lübnan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. Halen TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi. Evli, 1 çocuk babası.
Suriye kuzeyinde YPG/PKK için sadece iki seçenek olduğunu defalarca yazmıştık. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk yetkililer ve Suriyeli yetkililer de bu iki seçeneğin altını çizdiler: YPG/PKK ya silah bırakacak ve Şam’ın idaresi altına girecek, ya da Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye güçleri bölgeye operasyon başlatacak.
Üçüncü bir yol yok mu? Elbette var: YPG/PKK devletinin kurulması, federasyon, özerklik, eyalet, kanton yapılanması, sorunun çözümsüzlüğe terkedilmesi ve daha birçok seçeneği “Üçüncü Yol” başlığı altında toplayabiliriz.
Örneğin ABD ve Avrupa’nın yoğun baskısıyla süreç böyle bir üçüncü yola girebilir. DAEŞ tehdidi ve DAEŞ hapishaneleri gerekçe gösterilerek YPG’ye bölgede ihtiyaç olduğu söylenebilir. Türkiye ve Suriye güzellikle ya da zorla ikna edilebilir. ABD’nin yakın geçmişte yaptığı, Mazlum Abdi’nin de son röportajında söylediği gibi, PKK güçleri başta olmak üzere yabancı unsurların bölgeden çıkacağı vaadi verilebilir. Öcalan resimleri, PKK sembolleri gizlenir. YPG’ye statü verilir. Konu soğumaya bırakılabilir.
Böyle bir üçüncü yol mümkün mü? Evet mümkün. Ancak bunun Türkiye içinde korkunç yansımaları olur.
Üçüncü bir yol, yani YPG’nin bir şekilde varlığını koruması, Suriye’de üniter yapının kurulmaması, hatta meselenin çözümsüzlüğe terkedilmesi mümkündür ama sonuçları Türkiye ve Suriye için felaket anlamına gelir.
Bu bir “savaş çığırtkanlığı” yazısı değil; meselenin geldiği nokta budur. Eğer YPG Öcalan’ın yapacağı çağrıyla, güzellikle, suhuletle, silah bırakmazsa, Türkiye’nin, değil YPG, İsrail ve ABD ile bir savaşı dahi göze almaktan başka seçeneği kalmamıştır. Aksi bu aşamadan sonra tahayyül dahi edilemez. Bu seviyeye yükseltilmiş (iyi ki de yükseltilmiş) retorik ve siyasetten ric’at etmek, yok oluşa eşdeğerdir.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
Umarım İran gibi boş tehditler ülkesi olmayız. Bu kadar yüksek perdeden tehdit sonrası dönüş olursa yönetenlere kesinlikle güvenmem. Devlet aklı vs. inanmam.
Güvenlik için yetiştirilen köpekler 30-50 bin dolara mal oluyormuş. Bu köpekler nerelerde kullanılırsa kullanılsın harcanılan o vakti ve masrafı hak ediyormuş. Şirketlerin işi bittiği zaman o köpekleri ne yapıyorlar biliyor musunuz? Hepsi öldürülüyor. Onları tekrar normal tabiatına döndürme masrafı ve zamanını kimse üstlenmek istemezmiş. Yog/pkk nın da silah bırakması, Suriye ve her tarafa elini kolunu sallayarak dağılması, bu yazıdaki kötü şıkların en kötüsü olurdu. Onların da sonu belli ve dua edelim de barış, silah bırakma gibi bir yolu seçmesinler.
YPG'nin yok olacağı bu tarihi fırsat kaçırılmamalı, yeni nesillere bu sorun bırakılmamalıdır. YPG paşa paşa kendini lağvetmeyecekse behemehal lağvedilmelidir
Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.
Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.